TOIMINTA KAUDELLA 24-25
Kausina syksy 24 ja kevät 25 Rope Skipping Helsingissä toimii kaksi hyppynaruryhmää: yksi kouluikäisille lapsille, toinen nuorille ja aikuisille. Yläkouluikäiset voivat valita ryhmän oman harkintansa ja hyppykokemuksensa mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä, jos pohdit mikä ryhmä olisi sinulle sopivin.
Kevätkauden 2025 ilmoittautuminen lasten ryhmään on auki!
Syyskauden 2024 nuorten ja aikuisten ryhmän kolmannelle osakurssille ehtii vielä mukaan.
Toimimme myös rope skipping -kouluttajina sekä järjestämme tilaustunteja tai -esityksiä kaveriporukoille tai urheiluseuroille.
Kuvaus: Harjoittelemme uusia hyppynarutaitoja ja kehitämme jo opittuja sekä valmistelemme hyppynaruesityksiä erilaisiin yleisö- ja voimistelutapahtumiin. Esityksiin osallistuminen ei kuitenkaan ole pakollista.
Jokaisella osakurssilla harjoitellaan kaikkia hyppynarun osa-alueita: yksilönaru, Double Dutch (pitkä naru) ja wheel (parin kanssa jaettu naru), mutta kurssien pääpainopiste jakautuu seuraavasti:
Tasojärjestelmä on hyppynaruvalmennuksen apuväline, joka esittelee sinkkunarun peruselementit ja pelillistää uusien liikkeiden opettelua. Jokainen taso sisältää sekä yksittäisiä liikkeitä että lyhyitä liikesarjoja, joista osa toimii pohjana yhteisille esityskoreografioille.
Hyppääjä saa harjoituksissa paperisen tasopassin, johon liikkeet ja sarjat voi merkitä suoritetuiksi sitä mukaa kun ne oppii. Tasopasseja voi tarkastella ja tulostaa täältä. Passin suoritettuaan hyppääjä etenee seuraavalle tasolle. Jokaisesta suoritetusta tasosta saa palkkioksi kyseisen tason tunnusväriä vastaavat helmet, jotka voi pujottaa vaikka kengännauhaan merkiksi saavutetuista hyppynarutaidoista.
RSH:n YouTube-kanavalle on koottu mallivideot tasojärjestelmän liikkeistä ja sarjoista.
Tasojärjestelmän luomisessa on hyödynnetty mm. Kanadan, Japanin ja Alankomaiden hyppynarulajiliittojen vastaavia materiaaleja sekä buyjumpropes.net Bead Incentive Systemiä vuodelta 2015. Nimensä mukaisesti yksilönarun tasojärjestelmä sisältää vain yksilönarutemppuja ja sarjoja, eikä useamman urheilijan yhteistyölajeja kuten Double Dutch tai Wheel.
Järjestelmä on uunituore ja vielä testauksessa, joten tasopassien sisällöt saattavat hieman muuttua. Kaikki tasojärjestelmään liittyvä palaute on erittäin tervetullutta.
YHTEISTYÖSSÄ
LINNANMÄEN SIRKUSKOULU
Rope Skipping Helsinki ry tekee tiivistä yhteistyötä Linnanmäen Sirkuskoulun kanssa. Myös sirkuskoulu on tuonut lajia Suomeen. Linnanmäen sirkuskoulun Double Dutch -tiimi osallistui ensimmäisenä joukkueena Suomesta hyppynarun maailmanmestaruuskisoihin Norjassa vuonna 2019.
LASTEN TOIMINTA
- Meillä lapsi on aina keskiössä ja ymmärrämme, että turvallinen harrastaminen lisää hyvinvointia.
- Voimisteluliiton strategian mukaan kaikki alle 12-vuotaiden toiminta kuuluu voimistelukoulun alle, eli hyppynaru on yksi monista voimistelun mahdollisuuksista.
- Lasten ja nuorten toiminta seurassamme on laadukasta lasten liikuntaa, jossa innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä rakentavat lasten liikunnan ilon ja riemun.
- RSH:n lasten toimintaan ovat tervetulleita kaikki vähintään kouluikäiset. Tasovaatimuksia ei ole vaan harrastaminen kuuluu kaikille mukaan haluaville.
- Perusliikuntataitojen ja hyppyjen oppiminen tapahtuu leikin ja monipuolisen harjoittelun kautta, laadukkaassa ohjauksessa, panostaen lasten innostumiseen ja onnistumisen kokemuksiin.
- Tavoitteena on saada lapsi tunnistamaan omat vahvuutensa, innostumaan liikunnasta, löytämään oman tapansa liikkua ja ponnistamaan harrastuksesta juuri omannäköiselle liikkujan polulle hyppynarun, voimistelun, tanssin tai muun lajin parissa.
Lue lisää laadukkaasta lasten voimistelusta
VASTUULLISUUS
- Meille on tärkeää, että seurassamme kaikki kokevat olonsa turvalliseksi.
- Seurassamme toimivat vapaaehtoiset ohjaajat, jotka ovat sitoutuneet vastuullisuusohjelmaan. Tarkoitus on ennaltaehkäistä kaikenlaista epäasiallista käyttäytymistä harrastuksessa. Ohjeet auttavat vanhempia, lapsia ja ohjaajia tunnistamaan epäasiallista käytöstä.
- Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä seuramme järjestämän toiminnan parissa.
- Ota yhteyttä suoraan ohjaajaan tai seuran häirintäyhteyshenkilöön Liisa Lappalaiseen (050-5879052).
- Kuuntelemme ja otamme huolen aina vakavasti. Kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä. Seurassamme kurinpidolliset päätökset tekee seuran hallitus.
- RSH on sitoutunut Voimisteluliiton arvoihin, voimistelun ja urheilun yhteiseen vastuullisuusohjelmaan sekä reilun pelin periaatteisiin kaikessa toiminnassaan.
- Toivomme sinulle turvallista ja myönteistä harrastamista seurassamme!
Lue lisää Voimisteluliiton TURVALLISESTI VOIMISTELUSSA asiakirjasta.
Vuosien rope skipping kokemus Saksasta. Lajin todellinen liikepankki. Edusti Eevan kanssa Suomea kansainvälisissä Chinese Wheel kilpailuissa 2018. Hallitsee seuran kansainväliset yhteistyöt.
Rope Skipping Finland lajisivuston päivittäjä ja Same Smile hyppynarukaupan kehittäjä. Teki IJRU:n ohjaajakoulutuksen Prahassa.
Kiinnostui lajista 2017 ja opiskeli hyppynaruohjaajaksi Ruotsissa. Ohjannut rope skippingiä aktiivisesti sekä kouluttanut ympäri Suomea. Seuran somemarkkinoinnin osaaja.
Todellinen rope skipping aktiivi! Liisa on työllään saattanut rope skipping osaajat yhteen. Voimisteluliiton lasten liikunnan päällikkö.
Kouluttautunut Ruotsissa hyppynaruohjaajaksi. Haluaa vaalia lajin rentoutta sekä kehittää aerobicin ja hyppynarun yhdistelmää ropebicciä. Seuran taloushallinnon osaaja.
Tutustui lajiin Helsingin yliopiston kampuksen opiskelijayhteisössä. Entinen maratoonari, jolle hyppynaru muuttui oheisharjoittelusta intohimoksi.